Σταύρος Πλουμιστός: Οι ερωτήσεις που βοηθούν να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας

Σταύρος Πλουμιστός: Οι ερωτήσεις που βοηθούν να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας

👉Η σχέση σας με τον εαυτό σας είναι μια συνεχής και μοναδική περιπέτεια. Σε όλο το ταξίδι σας, οι απαντήσεις, οι κατανοήσεις και οι ανακαλύψεις σας θα εξελίσσονται συνεχώς. Όπως ένα τοπίο που αλλάζει με τις εποχές, η κατανόησή σας για τον εαυτό σας θα μεταμορφωθεί καθώς αποκτάτε εμπειρία, σοφία και διορατικότητα.

"Εσείς οι ίδιοι, όσο κανείς άλλος σε ολόκληρο το σύμπαν, αξίζετε την αγάπη και τη στοργή σας".

Είστε ο αφηγητής και ο πρωταγωνιστής της δικής σας εσωτερικής ιστορίας. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι εμπειρίες σας αποτελούν τα κεφάλαια αυτού του ταξιδιού. Στιγμές διαύγειας και κατανόησης θα σας καθοδηγήσουν, ενώ οι προκλήσεις και οι στιγμές σύγχυσης θα δώσουν ευκαιρίες για μάθηση.


Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Καλωσορίστε κάθε πτυχή του εαυτού σας, είτε φωτεινή είτε σκοτεινή, γιατί είναι όλα στοιχεία της μοναδικότητάς σας. Και μην ξεχνάτε ότι η αυτογνωσία είναι ένα ατελείωτο ταξίδι. Αποδεχόμενοι αυτή τη διορατικότητα, μπορείτε να εξερευνήσετε, να ανακαλύψετε και να ανακαλύψετε ξανά τα βαθύτερα στρώματα της ύπαρξής σας, δημιουργώντας μια βαθιά και ικανοποιητική σχέση με τον εαυτό σας.

Οι 6 ερωτήσεις που σας προτείνω, θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας, ακόμα κι όταν σας φαίνεται αδύνατο:

1. Πώς μπορώ να καταλάβω καλύτερα αυτήν την εμπειρία;
Ένα επαναλαμβανόμενο ρεφρέν στις παλιές μου σημειώσεις ήταν: «Γιατί εξακολουθώ να ασχολούμαι με αυτό; Αυτή η ερώτηση προέκυψε συχνά όταν αναφέρθηκα στις στιγμές της κατάθλιψης και στα μοτίβα σχέσεων που φαινόταν να επαναλαμβάνονται.

Στην αρχή, αυτή η ερώτηση ήταν περισσότερο έκφραση απογοήτευσης παρά αναζήτηση απαντήσεων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο επίτευγμά μου για την ψυχική υγεία ήταν να εξερευνήσω πραγματικά αυτό το ερώτημα. Γιατί βρίσκομαι συνεχώς απομονωμένος όταν χρειάζομαι περισσότερο υποστήριξη; Γιατί υπόκεινται σε συντριπτικές περιόδους κατάθλιψης από καιρό σε καιρό; Έτσι άρχισα να ανακαλύπτω σημαντικές πτυχές της προσωπικότητας μου.

Αυτή η εξερεύνηση με δίδαξε ότι είχα την τάση να αποφεύγω τις παύσεις, να επιδιώκω την τελειότητα πάση θυσία, κάτι που κατέληγε σε μπούμερανγκ. Συνειδητοποίησα επίσης ότι μερικές φορές παρατηρούσα ανθρώπους για να μετρήσω αν θα έμεναν κοντά μου. Το να αναγνωρίσω αυτά τα μοτίβα ήταν δύσκολο, αλλά ήταν πολύ λιγότερο οδυνηρό από το να πιστέψω ότι ήμουν βασικά ελαττωματικός, ανάξιος και προορισμένος για μοναξιά.

Αντί να προσπαθώ να διορθώσω ή να καταπιέσω τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μου, έχω διαπιστώσει ότι είναι πιο ωφέλιμο να τα κατανοώ σε βάθος. Ποια συναισθήματα προσπαθούν να μου μεταδώσουν; Πώς μπορώ να καταγράψω αυτά τα υποκειμενικά μηνύματα;

Αυτή η αλλαγή προοπτικής μου επέτρεψε να ακολουθήσω μια πιο ολιστική προσέγγιση στα κίνητρά μου αντί να αναγκάζω τον εαυτό μου να ενεργεί ή να μιλάει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Επιλέγοντας συνειδητά να γίνω πιο περίεργος για την εμπειρία μου, φυσικά σταμάτησα να αντιστέκομαι, να κρίνω ή να επικρίνω τα συναισθήματά μου. Όσο περισσότερο μάθαινα να αποδέχομαι την κάθε στιγμή όπως είναι, τόσο περισσότερο μπορούσα να αποδέχομαι τον εαυτό μου.

2. Πέρα από τις πράξεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, υπάρχει μια βαθύτερη ουσία που ορίζει ποιος είμαι.
Για να περάσω μέσα από τις διακυμάνσεις της ζωής χωρίς να αλλάξω την αυτοεκτίμησή μου, είναι απαραίτητο να καλλιεργήσω μια αγάπη για τον εαυτό μου που να υπερβαίνει αυτές τις διακυμάνσεις. Εκεί βρίσκεται η διάκριση μεταξύ αυτοεπιδοκιμασίας και αγάπης προς τον εαυτό.

Η αυτοέγκριση μπορεί να αλλάξει, υπόκειται σε διαφοροποίηση. Όταν κάνω ένα λάθος, είναι φυσικό να νιώθω κάποια απογοήτευση από τον εαυτό μου. Αυτή η αντίδραση είναι υγιής και φυσιολογική, γιατί μπορεί να αποτελέσει πηγή μάθησης. Το να μην αισθάνεστε ποτέ μια στιγμή αμφιβολίας για τον εαυτό σας θα μπορούσε να εμποδίσει την προσωπική ανάπτυξη και ενδεχομένως να βλάψει τους άλλους.

Από την άλλη, η αγάπη για τον εαυτό μου παραμένει πάντα απαραίτητη, ειδικά όταν κλονίζεται η αυτοπεποίθησή μου. Όταν οι πράξεις μου δεν λαμβάνουν τη δική μου έγκριση, είναι κρίσιμο να αμφισβητήσω την ουσία που με καθορίζει πέρα ​​από αυτές τις πράξεις. Πώς μπορώ να αποδεχτώ τον εαυτό μου πέρα ​​από τα καθημερινά σκαμπανεβάσματα, έτσι ώστε να διατηρήσω έναν αναλλοίωτο σεβασμό για τον εαυτό μου; Έχει να κάνει με την καλλιέργεια της αίσθησης της αξίας μου, ανεξάρτητα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της ζωής.

3. Ποιες είναι οι τρέχουσες ανάγκες μου;
Καθώς οι μέρες περνούν, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι χρειάζεστε. Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχετε σε μια διαδικασία φροντίδας για τον εαυτό σας. Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει επίσης να κατανοήσετε καλύτερα τις επιπτώσεις όταν οι ανάγκες σας παραμένουν ανεκπλήρωτες. Ικανοποιώντας τις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να αναπτύξετε μια μεγαλύτερη κατανόηση των πόθων σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βαθιά συγχώρεση του εαυτού σας.

Κάθε ενέργεια, ακόμη και εκείνες που σας έχουν βλάψει, έχει εξυπηρετήσει κατά κάποιο τρόπο. Οι ανάγκες που διέπουν κάθε συμπεριφορά είναι πάντα θεμιτές, αν και ορισμένες συμπεριφορές είναι πιο ωφέλιμες και υγιείς από άλλες. Εντοπίζοντας τις βαθύτερες ανάγκες σας, έχετε την ευκαιρία να σχεδιάσετε ένα σχέδιο για να τις αντιμετωπίσετε συνειδητά με πιο εποικοδομητικό τρόπο.

4.Πώς μπορώ να ικανοποιήσω τις ανάγκες μου;
Μόλις ξεκαθαρίσετε τις ανάγκες σας, μπορείτε να αρχίσετε να τις προβλέπετε και να τις ικανοποιείτε.

Η απλή αναγνώριση των επιθυμιών σας είναι ένα κρίσιμο βήμα (ειδικά αν οι ανάγκες σας διαφέρουν από αυτές των γύρω σας).

Το άλλο μέρος της εξίσωσης είναι να ρωτάτε τον εαυτό σας καθημερινά πώς να καλύψετε τις ανάγκες σας. Το κλειδί είναι να προβλέψετε τις ανάγκες σας και να τις ικανοποιήσετε εκ των προτέρων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε να πέσετε ξανά σε παρορμητικά αυτοκαταστροφικά μοτίβα.

5.Πώς μπορώ να εντοπίσω ανάγκες που παραμένουν ανεκπλήρωτες αυτή τη στιγμή;
Ας υποθέσουμε ότι διαπιστώνετε ότι έχετε αυξημένη ανάγκη για χρόνο μόνοι σας, ακόμη και στον συγκάτοικό σας με άλλα τέσσερα άτομα. Ίσως να μην μπορείτε να ικανοποιήσετε αυτή την ανάγκη αμέσως. Ωστόσο, το να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου δεν μετριέται με το πόσο γρήγορα λύνεις προβλήματα. Είναι περισσότερο μια πρακτική καλλιέργειας μιας σχέσης συμπόνιας με τον εαυτό σας.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τις απογοητεύσεις και τις επιθυμίες σας ενώ σχεδιάζετε πώς να ανταποκριθείτε σε αυτές σταδιακά. Έχετε την ικανότητα να παρηγορείτε τον εαυτό σας και να αναλάβετε δράση ανάλογα. Θυμηθείτε πώς τα καθησυχαστικά λόγια από άλλους μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική σας κατάσταση. Πώς μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το είδος ασφάλισης για τον εαυτό σας;


6. Πώς μπορώ να αναλάβω τις ευθύνες μου;
Ένα από τα πράγματα που μπορεί να εμποδίσουν το ταξίδι σας για αυτοίαση είναι να περιμένετε κάποιον άλλο ή κάτι έξω να σας βοηθήσει.

Είναι πιθανό να συνειδητοποιήσετε την ανάγκη σας για εκτίμηση, αλλά αντί να ενεργήσετε σύμφωνα με αυτό, μπορεί να πείτε στον εαυτό σας ότι θα περιμένετε μια προώθηση, ένα επίτευγμα ή ένα συγκεκριμένο γεγονός.

Από εδώ και πέρα, δώστε προσοχή στις ανάγκες που αφήνετε άλυτες προβάλλοντάς τις στο μέλλον ή αναθέτοντάς τις σε άλλους. Και αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να αρχίσετε να καλύπτετε αυτές τις ανάγκες μόνοι σας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1089,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,264,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1252,ΒΙΝΤΕΟ,829,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,330,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,242,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1559,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,914,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Οι ερωτήσεις που βοηθούν να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας
Σταύρος Πλουμιστός: Οι ερωτήσεις που βοηθούν να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας
Σταύρος Πλουμιστός: Οι ερωτήσεις που βοηθούν να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4NcEmX4gAA7_fAJuICFTaRGlvY97jwbd31X2ujwVZ4gw3DM0cqgkPA5UM0fGgido-rJCtwxhbNrDshyphenhyphenwlpRV7ZmVl4qgY7SnofSM_eoQQP_X5enb6Bvc2QoPqmG7EWDKFb_qyRuUBM4bG5EMBpXOxAeRI0l3bofdwO5mAJMuHOetV5eDnDrGXZHJ1EPAR/w400-h268/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%9F%CE%B9%20%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%B5%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%20%CF%83%CE%B1%CF%82.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4NcEmX4gAA7_fAJuICFTaRGlvY97jwbd31X2ujwVZ4gw3DM0cqgkPA5UM0fGgido-rJCtwxhbNrDshyphenhyphenwlpRV7ZmVl4qgY7SnofSM_eoQQP_X5enb6Bvc2QoPqmG7EWDKFb_qyRuUBM4bG5EMBpXOxAeRI0l3bofdwO5mAJMuHOetV5eDnDrGXZHJ1EPAR/s72-w400-c-h268/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%9F%CE%B9%20%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%B5%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%20%CF%83%CE%B1%CF%82.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/08/6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/08/6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content