Σταύρος Πλουμιστός: Συνήθειες και πεποιθήσεις - Ποιος αποφασίζει τη ζωή σου; - Ο χρυσός κανόνας της εντολής

Σταύρος Πλουμιστός: Συνήθειες και πεποιθήσεις - Ποιος αποφασίζει τη ζωή σου; - Ο χρυσός κανόνας της εντολής

👉Όλοι κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς καν να το σκεφτόμαστε, το κάναμε πάντα αυτό και υποθέτουμε ότι αυτό είναι το σωστό σε εκείνη τη στιγμή και σε εκείνη την κατάσταση. Αλλά αν σε ρωτούσα γιατί το κάνεις έτσι, θα μπορούσες να μου απαντήσεις;

Οι συνήθειές μας μπορούν να μας οδηγήσουν στην ενίσχυση των πεποιθήσεων που μας κλείνουν σε ένα περιοριστικό και αντιπαραγωγικό όραμα. Ομοίως, οι περιοριστικές πεποιθήσεις μπορούν να μας οδηγήσουν να δημιουργήσουμε κακές συνήθειες .

Μου έχει συμβεί πολλές φορές να ζητήσω οδηγίες και να με ακούσω να λέω κάνε αυτό ή αυτό, αλλά όταν ρώτησα γιατί, η απάντηση ήταν: γιατί γίνεται έτσι, γιατί με δίδαξαν έτσι, γιατί είναι φυσιολογικό, γιατί τα κάνουν όλα ή άλλες τέτοιες απαντήσεις...

Κι αν υπήρχε διαφορετικός τρόπος;

Κι αν υπήρχε καλύτερος τρόπος;

Σας έδωσα αυτήν την ιδέα για να σας κάνω να αναλογιστείτε πόσο συχνά κλείνουμε τους εαυτούς μας σε μονόδρομες προοπτικές που δεν κάνουμε τον κόπο να επαληθεύσουμε και που αφαιρούν την πιθανότητα να δούμε οτιδήποτε άλλο. Πείθουμε σε σημείο να μην παραδεχόμαστε καμία άλλη πιθανότητα και αυτό μπορεί να γίνει εμπόδιο στην ευτυχία μας.



Δυνατόν

Αν πρόκειται για τη σειρά για να βάλετε ρούχα σε μια ντουλάπα, τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο ή πώς είναι καλύτερο να μαγειρέψετε μια συνταγή, καταλαβαίνετε ότι οι συνέπειες μιας πεποίθησης μπορεί να είναι μικρής σημασίας.

Τι θα γινόταν όμως αν είχα τη σταθερή πεποίθηση ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς σύντροφο; Τι θα γινόταν αν ήσασταν βέβαιοι ή σίγουροι ότι χωρίς να κάνετε παιδί η ζωή σας δεν θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένη ή ότι η μη επιτυχία στη δουλειά σας έκανε να νιώθετε αποτυχία;

Σας φαίνονται τόσο περιθωριακές οι επιπτώσεις αυτών των πεποιθήσεων;

Περίληψη των όσων γράφω παρακάτω 
  • Η πεποίθηση το συνηθίζει: πού είναι το πρόβλημα;
  • Σας παρουσιάζω το ασυνείδητο
  • Κοιτάξτε προσεκτικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπετε
  • Η δύναμη των συνηθειών πάνω στα πιστεύω μας
  • Αυτόματα συναισθήματα; Για όλα φταίνε οι συνήθειες
  • Μόνο έτσι μπορεί να είναι… αλλά τι θα γινόταν αν ήταν δυνατόν…;
  • Συνήθειες και πεποιθήσεις: 3 συμβουλές για την οδήγησή τους
  • Επίγνωση: ο χρυσός κανόνας της εντολής
Η πεποίθηση το συνηθίζει: πού είναι το πρόβλημα;

Οι πεποιθήσεις δεν είναι παρά «ιδέες» που βάζουμε στο κεφάλι μας για διάφορους λόγους και που γίνονται μέρος των «κανόνων» βάσει των οποίων χτίζουμε τη ζωή μας. Αλλά για να γίνει μια ιδέα πεποίθηση, πρέπει να την πιστέψουμε αληθινά χωρίς καμία αμφιβολία.

Μετά αρχίζουμε να τα χρησιμοποιούμε επανειλημμένα σε διάφορες καταστάσεις και με αυτόν τον τρόπο τα μετατρέπουμε σε συνήθειες σκέψης που θα γεννήσουν ορισμένα συναισθήματα και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται με τον καιρό θα γίνει συνήθειες με τη σειρά του.

Ξέρετε τι κάνουμε όταν έχουμε να κάνουμε με μια συνήθεια;

Αφήνουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται και η συνήθεια μας πηγαίνει εκεί που θέλει, ή μάλλον εκεί που την έχουμε διδάξει επαναλαμβάνοντας ότι είναι σωστό να σκεφτόμαστε και να κάνουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Και αυτό είναι κάτι που συχνά κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε .

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί, οι συνήθειες θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε λάθος μέρος, οδηγώντας μας μακριά από την ευτυχία.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι η συνήθεια, αλλά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τον κανόνα (ιδέα ή πεποίθηση) στον οποίο έχουμε συνηθίσει και επομένως δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε συνειδητά.

Αλλά ποιος είναι αυτός που αξιολογεί πότε είναι η ώρα να φέρει στη σκηνή μια συγκεκριμένη συνήθεια;

Σας παρουσιάζω το ασυνείδητο

Το ασυνείδητό μας είναι αυτό που διαχειρίζεται τις συνήθειες, αλλά το να μιλάμε για το ασυνείδητο είναι πάντα λίγο τρομακτικό. Οδηγούμαστε να συσχετίσουμε αυτό που είναι ασυνείδητο με κάτι άγνωστο και ακατανόητο που μας πηγαίνει εκεί που θέλει αφαιρώντας τη δύναμη του ελέγχου.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μπορείτε να συγκρίνετε το ασυνείδητό μας με τον αυτόματο πιλότο ενός αεροπλάνου, αλλά μου αρέσει επίσης να το συγκρίνω με τον πλοηγό του αυτοκινήτου μας.

Τοποθετήστε τον χάρτη και θα αναγνωρίσει το δρόμο και θα σας καθοδηγήσει χωρίς να ξοδέψετε ενέργεια για να σκεφτείτε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε. Ομοίως, είμαστε αυτοί που βάζουμε τις διάφορες πεποιθήσεις που μαθαίνουμε με τον καιρό στο ασυνείδητό μας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τις μετατρέπουμε σε συνήθειες σκέψης μέσω της επανάληψης και στη συνέχεια αφήνουμε τον αυτόματο πιλότο μας να μας καθοδηγήσει στο μονοπάτι που του έχουμε διδάξει και που αναγνωρίζει. Στην πράξη, το ασυνείδητο περιέχει όλα όσα μαθαίνουμε και που δεν θα μπορούσαμε να συγκρατήσουμε χωρίς αυτό.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε ένα παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα. Όλη του η προσοχή είναι στραμμένη σε αυτό και όπως καταλαβαίνει ο νους καταγράφει τις σωστές κινήσεις στο ασυνείδητο.

Τα μαθαίνει δημιουργώντας έναν κανόνα που του λέει τι να κάνει και πότε και με την επανάληψη συνηθίζει να το κάνει χωρίς να χρειάζεται να το σκέφτεται άλλο.

Άλλαξε τώρα τις συνηθειες σου - πεποιθήσεις με επαναπρογραμματισμό του νου ΕΔΩ 

Με την πάροδο του χρόνου, κανείς από εμάς δεν χρειάζεται να ανησυχεί πια για το πώς θα περπατήσει, νομίζετε; Θα ανησυχούμε για κάτι άλλο, ξοδεύοντας τις ενέργειές μας με καλύτερο τρόπο. Και αυτό ισχύει για δισεκατομμύρια συνήθειες που έχουμε μάθει με τον καιρό.

Αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά και η αληθινή λειτουργία των συνηθειών, είναι μια απίστευτα πολύτιμη πηγή αν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο. Μας γλιτώνουν από την επένδυση ενέργειας σε μαθημένες σκέψεις, αποφάσεις και ενέργειες, ενώ μας επιτρέπουν να διοχετεύουμε τις προσπάθειές μας εκεί που πραγματικά χρειάζονται. Μεγαλώστε και βρείτε λύσεις σε προβλήματα, ξεπεράστε τα όριά σας και αξιοποιήστε στο έπακρο τις ιδιότητές σας.

Αλλά αν βάλετε λάθος χάρτη στον πλοηγό σας, πού πιστεύετε ότι θα σας οδηγήσει; 



Κοιτάξτε προσεκτικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπετε

Σας εξήγησα ότι είμαστε αυτοί που βάζουμε στο ασυνείδητό μας τις πεποιθήσεις που μεταμορφώνουμε σε συνήθειες, αλλά, όπως σας είπα, δεν ανησυχούμε πάντα για την επαλήθευση της ορθότητάς τους .

Άλλες φορές είμαστε σίγουροι ότι είναι σωστά και το θεωρούμε δεδομένο χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να τις αξιολογήσουμε.

Σκεφτείτε όλες αυτές τις πεποιθήσεις που μας μεταδίδει η κοινωνία, για παράδειγμα, τις πιστεύουμε αληθινές μόνο επειδή όλοι νομίζουν ότι είναι. Κι αν δεν είναι έτσι;

Στη συνέχεια, σκεφτείτε τις πεποιθήσεις που κάνουμε δικές μας ως παιδιά, ίσως ερμηνεύοντας τα λόγια ενός γονέα όταν έχουμε κάνει κάτι λάθος. Νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε και αυτό γίνεται η πραγματικότητα μας. Αλλά αν αυτή η πεποίθηση ήταν αληθινή εκείνη τη στιγμή, πιθανότατα δεν θα είναι τώρα. Ωστόσο, συνεχίζουμε να πείθουμε χωρίς καμία αμφιβολία και χωρίς να ανησυχούμε για το γιατί.

Σας μιλώ για περιοριστικές πεποιθήσεις, ψευδείς βεβαιότητες που μας κλείνουν σε μια ημιτελή και περιορισμένη όραση της πραγματικότητας, που μας αναγκάζουν να ακολουθήσουμε έναν λάθος δρόμο, αντιπαραγωγικό ή λιγότερο αποτελεσματικό από άλλους. Μας αφαιρούν τη δυνατότητα να δούμε άλλους πιθανούς τρόπους, που υπάρχουν αλλά δεν βλέπουμε.

Και όσο περισσότερο τα χρησιμοποιούμε με τον καιρό, όσο τα επαναλαμβάνουμε, τόσο τα μετατρέπουμε σε συνήθειες.

Όταν συνειδητοποιούμε μια περιοριστική πεποίθηση, μπορούμε να την αλλάξουμε, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε σε θέση να την αμφισβητήσουμε, να την κατανοήσουμε και να την επαληθεύσουμε. Αλλά αν αυτή η πεποίθηση έχει γίνει συνήθεια, το να το κάνεις θα είναι πραγματικά δύσκολο και τώρα θα σου εξηγήσω γιατί.

Η δύναμη των συνηθειών πάνω στα πιστεύω μας

Οι συνήθειες μετατρέπουν τη μάθησή μας σε μοντέλα προς εφαρμογή με απλό και άμεσο τρόπο και για αυτό το λόγο παίρνουν από τη μάθησή μας μόνο τα θεμελιώδη στοιχεία αυτών που μαθαίνουμε και που ίσως με τον καιρό παραμορφώνουμε για να απλοποιήσουμε και να προσαρμόσουμε καλύτερα την πεποίθηση σε διαφορετικές καταστάσεις.

Όπως σας είπα, όσο το συνηθίζουμε επαληθεύουμε όλο και λιγότερο την πεποίθησή μας και την κάνουμε αλήθεια μας. Και αν αυτή η πεποίθηση είναι περιοριστική, μπορείτε να καταλάβετε πόσο πολύ μπορεί να γίνει πρόβλημα η εξοικείωση με αυτήν. Αλλά ευτυχώς είναι δυνατό να δούμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις που έχουμε "εγκαταστήσει" στο πρόγραμμα περιήγησής μας.

Αν τα δούμε, μπορούμε να τα επαληθεύσουμε και τελικά να ρωτήσουμε .

Μπορούμε να αποφασίσουμε να τις αλλάξουμε ή να τις αντικαταστήσουμε με διαφορετικές ή καλύτερες πεποιθήσεις ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιήσαμε για να βάλουμε αυτήν που θέλουμε να αντικαταστήσουμε: επανάληψη, αυτή τη φορά συνειδητή.

Προσωπικά, ωστόσο, πιστεύω ότι το να πείσεις τον εαυτό σου για κάτι δεν είναι πάντα καλή ιδέα, ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι μια πεποίθηση που έχει εκπαιδευτεί και μετατραπεί σε συνήθεια τείνει να απλοποιηθεί και να διαστρεβλωθεί, οι συνθήκες μπορεί να αποτύχουν, μπορεί να ανακαλύψουμε ότι δεν ήταν με τον σωστό τρόπο και ότι εκεί θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα. Άλλωστε, μια πεποίθηση γίνεται ακριβώς για να αποφύγουμε να παραδεχθούμε μια σκιά αμφιβολίας και αν εκπαιδευτούμε από συνήθεια δεν θα καταλήξουμε να δούμε τίποτα άλλο.

Αυτόματα συναισθήματα; Για όλα φταίνε οι συνήθειες

Ένα κορίτσι που βοηθώ στην προσωπική της πορεία ανάπτυξης, λέγοντάς μου για μια κατάσταση στην οποία ένιωθε ένοχη, παρατήρησε ότι το συναίσθημα γεννήθηκε από την ακριβή της πεποίθηση.

Μιλώντας για αυτό, την έβαλα να σκεφτεί πώς η πραγματικότητα έδειξε ότι σε εκείνη την περίπτωση η πεποίθησή της δεν μπορούσε να ισχύει.

Όταν το είδε, η πεποίθηση κατέρρευσε και οι ενοχές που ένιωθε εξαφανίστηκαν αμέσως. Αλλά η εξοικείωση με αυτή την πεποίθηση την έκανε να νιώθει το ίδιο συναίσθημα σε κάθε άλλη παρόμοια περίσταση. Ακόμη και το συναίσθημα είχε γίνει συνήθεια που μέχρι τώρα ένιωθε αυτόματα με την εμφάνιση ορισμένων συνθηκών, ακόμη και χωρίς καμία πραγματική βάση .

Και όταν συνηθίζουμε να νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα , καταλαβαίνετε πώς η ζωή μπορεί να χειροτερέψει χωρίς συγκεκριμένο λόγο και πώς η πεποίθηση που προκάλεσε το συναίσθημα μπορεί να είναι πραγματικά περιοριστική.

Όταν μια πεποίθηση γίνεται τόσο ισχυρή χάρη στη συνήθεια, το να χάσεις την πυξίδα είναι πολύ εύκολο! Θα μπορέσουμε να τη δούμε μόνο επιστρέφοντας με επίγνωση της παρούσας στιγμής με την αληθινή πραγματικότητα που περιέχει. Θα είναι τότε που θα ανακτήσουμε τον έλεγχο του εαυτού μας στα γεγονότα , αντί να αφήσουμε τα γεγονότα να μας ελέγχουν με την ψευδή βεβαιότητα για το αντίθετο.

Εάν θέλετε πραγματικά να εκπαιδεύσετε μια υγιεινή συνήθεια, συνηθίστε να παρατηρείτε τα πράγματα και τον εαυτό σας ή τον εαυτό σας! Δείτε με τα μάτια σας και σκεφτείτε με το κεφάλι σας.

Και οι πεποιθήσεις;

Προσωπικά πιστεύω ότι η μόνη αληθινά λογική πεποίθηση είναι ότι πρέπει να είσαι αυτός που θα καταλάβει την πραγματικότητα αυτού που συμβαίνει.

Επαληθεύστε και αξιολογήστε το κάθε φορά. Υπεύθυνα και συνειδητά
Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό…



Μόνο έτσι μπορεί να είναι… αλλά τι θα γινόταν αν ήταν δυνατόν…;

Μια περιοριστική πεποίθηση μας κάνει σίγουρους χωρίς αμφιβολία για το τι πιστεύουμε και αυτό γίνεται η μόνη δυνατή πραγματικότητα στα μάτια μας .

Δεν το βλέπουμε όπως πραγματικά είναι συνολικά, αλλά βλέπουμε μόνο ένα μέρος του .

Δεν πιστεύουμε καν ότι είναι πεποίθηση, αλλά η πραγματική αλήθεια, και η κατανόηση της μπορεί να μην είναι εύκολη.

Ωστόσο, αν παρατηρούμε τον εαυτό μας, αν παρατηρούμε τι μας συμβαίνει, αργά ή γρήγορα συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα σε διαφορετικές καταστάσεις .

Ακριβώς όπως το κορίτσι που εξαρτάται από τη συνήθεια να περιορίζει τις πεποιθήσεις και τον συνακόλουθο συναισθηματικό αυτοματισμό της αίσθησης της ενοχής .

Αυτό θα είναι το σημάδι ότι πιθανότατα έχουμε κλείσει τα μάτια μας στην αφύπνιση και έχουμε γίνει θύματα μιας περιοριστικής πεποίθησης.

Υπάρχει μια φανταστική ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας σε αυτό το σημείο: αν ήταν δυνατόν…; Τι θα γινόταν αν ήταν δυνατόν τα πράγματα να είναι διαφορετικά από αυτό που σκέφτομαι; Τι θα γινόταν αν μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση ; Κι αν υπήρχε καλύτερος τρόπος;

Άλλαξε τώρα τις συνηθειες σου - πεποιθήσεις με επαναπρογραμματισμό του νου ΕΔΩ 

Εαυτός…

Όταν είμαστε σταθερά πεπεισμένοι για κάτι, το να αφήσουμε να φύγουμε γίνεται τεράστιο εγχείρημα γιατί σημαίνει να εγκαταλείψουμε μια βεβαιότητα υπέρ του άγνωστου .

Αλλά αναρωτηθείτε αυτή την υπέροχη ερώτηση, « τι θα γινόταν αν ήταν δυνατό; ”, Ανοίγει την πόρτα σε μια εναλλακτική διαδρομή. Αμφιβάλλει ότι το δικό μας είναι το μόνο δυνατό, αλλά δεν μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε το σίγουρο.

Αντίθετα, μας αφήνει τον χώρο να το αφήσουμε στην άκρη για μια στιγμή και απλά να το αφήσουμε, επιτρέποντάς μας να δοκιμάσουμε κάτι άλλο και να προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε.

Και αυτό είναι ένα μεγάλο συν

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γευτούμε τον νέο δρόμο βήμα-βήμα και να τον επαληθεύσουμε σταδιακά, μέχρι να τον θεωρήσουμε καλύτερο από τον προηγούμενο.

Κοιτάζοντας με τα μάτια μας, αξιολογώντας με το κεφάλι μας, παίρνοντας τον έλεγχο του εαυτού μας με επίγνωση και όχι με αυτόματο πιλότο, θα είμαστε πάντα σε θέση να αποφασίζουμε τη ζωή μας, κάνοντας τις καλύτερες επιλογές και αποφεύγοντας να κλειστούμε σε άδειους και καταστροφικούς αυτοματισμούς.

Συνήθειες και πεποιθήσεις: 3 καθοδηγητικές συμβουλές 

Τώρα θέλω να σας δώσω μερικές συμβουλές και ας ξεκινήσουμε από εδώ: αν υπάρχουν πράγματα που δεν θέλετε να συνηθίσετε, αποφύγετε να τα επαναλάβετε.

Η επανάληψη δημιουργεί συνήθεια και αν μιλάμε για εξοικείωση με κάτι που ικανοποιεί μια ανάγκη , η συνήθεια δημιουργεί εθισμό.

Όσο περισσότερο επαναλαμβάνεις, τόσο περισσότερο πείθεσαι ότι δεν μπορείς χωρίς αυτό. Όσο περισσότερο πείθεις τον εαυτό σου ότι δεν μπορείς χωρίς αυτό, τόσο περισσότερο επαναλαμβάνεις.

Και εδώ καταλήγεις στην παγίδα.
Και αυτό ισχύει πάντα!


Μπορεί να είναι μοτίβα, πράγματα, άνθρωποι, ουσίες. Ακόμα και συναισθήματα.

Εάν το κάνετε για αρκετό καιρό, θα γίνει αυτόματο και θα πείσετε τον εαυτό σας ότι είναι μέρος του εαυτού σας και του χαρακτήρα σας, ότι γεννηθήκατε έτσι και ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για αυτό, ενώ στην πραγματικότητα τα έχεις βάλει όλα αυτά στο δικό σου κεφάλι.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι είναι επίσης εύκολο να συνηθίσετε τις συνήθειες. Ακούγεται σαν παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά είναι μια πολύ σημαντική πτυχή.

Το να αφήνουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται από συνήθειες μας εξοικονομεί ενέργεια, είναι άνετο και είναι εύκολο να προτιμήσουμε τη ρουτίνα αντί να εμπλακούμε.

Αλλά όπως σας είπα, οι συνήθειες δεν έχουν πραγματικά αυτόν τον σκοπό, ή μάλλον ο σκοπός τους είναι, αλλά η εξοικονόμηση ενέργειας σε αυτό που γνωρίζουμε μας κάνει να τις χρησιμοποιούμε για βελτίωση και ανάπτυξη. Και για αυτό πρέπει να είστε ευέλικτοι .

Άλλαξε τώρα τις συνηθειες σου - πεποιθήσεις με επαναπρογραμματισμό του νου ΕΔΩ 

Από τη φύση τους, οι συνήθειες μας οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση προς την αλλαγή , ακινητοποιώντας μας στη ρουτίνα. Με αυτόν τον τρόπο μας εμποδίζουν να αμφισβητήσουμε τον εαυτό μας και να αλλάξουμε, να εμπλουτίσουμε ή να δώσουμε νέα δύναμη στις ιδέες μας με ενθουσιασμό.

Η δεύτερη συμβουλή λοιπόν που θέλω να σας δώσω είναι η εξής: αλλάζετε συχνά.

Κάντε το επίτηδες, αποφύγετε να επαναλάβετε τις συνήθειές σας ξεκινώντας από τα μικρά καθημερινά πράγματα.

Η ώρα για τον καφέ ή ο ίδιος ο καφές, το μέρος που κάθεσαι στο τραπέζι, τα μέσα που χρησιμοποιείς για να πας στο γραφείο ή η συνήθης διαδικασία για την πραγματοποίηση μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Αλλάζετε συχνά και η αλλαγή όταν χρειάζεται θα είναι πολύ πιο εύκολη

Αλλά έχω ακόμα μια συμβουλή για εσάς που ταιριάζει με την ευελιξία: ψάξτε για εξαιρέσεις .

Όταν είμαστε πεπεισμένοι για κάτι, τείνουμε να αναζητούμε οποιαδήποτε επιβεβαίωση που μας σκληραίνει και μας κλείνει περισσότερο στη μερική και μερικές φορές παραμορφωμένη όρασή μας.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να αναζητά εξαιρέσεις , μόνο έτσι θα αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα των περιοριστικών πεποιθήσεων.



Επίγνωση: ο χρυσός κανόνας της εντολής

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας ότι πρέπει να "τυπώσετε" στο κεφάλι σας για να είστε αυτός που θα διαχειριστεί τις συνήθειες και τις πεποιθήσεις σας. Μέχρι τώρα θα το έχετε καταλάβει, πρόκειται για τη συνεχή επίγνωση .

Μαθαίνοντας να έχουμε επίγνωση του τι κάνουμε, μας επιτρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες και τις πεποιθήσεις μας με τον πιο χρήσιμο τρόπο για εμάς, ώστε ο αυτόματος πιλότος μας να μπορεί να μας καθοδηγήσει όταν είναι λογικό να το κάνει.

Εάν θα έχετε πάντα επίγνωση και θα παρουσιάζετε τον εαυτό σας, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να πείσετε τον εαυτό σας για κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει. Αλλά δώστε προσοχή σε αυτό που τόνισα, εσείς πρέπει να αποφασίσετε, όχι οποιαδήποτε άλλη πιθανή εξωτερική επιρροή.

Η καλύτερη στιγμή για να πείσεις τον εαυτό σου για κάτι είναι όταν θέλεις να πάρεις μια απόφαση που είναι σταθερή και αμετάκλητη, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να αλλάξεις κατεύθυνση σκεπτόμενος την προσπάθεια που μπορεί να κάνεις βάζοντας τον τον φόβο ότι μπορεί να μην την κάνεις...

Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχουν πολύ λίγες χρήσιμες πεποιθήσεις, γι' αυτό επιλέξτε με το νου σας όταν πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο και εποικοδομητικό.

Διάλεξε, μια άλλη θεμελιώδη λέξη.

Ακόμη και όταν αντιμετωπίζεις την καλύτερη πεποίθηση, πρέπει πάντα να μπορείς να διαλέξεις: ξέρεις ότι μπορείς να ακολουθήσεις πολλούς δρόμους, αλλά διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και χρησιμοποιήστε το όταν είναι λογικό να το κάνετε, αποφεύγοντας να το μετατρέψετε σε συνήθεια .

Αποφύγετε την ένταση, αφήστε να φύγει, δίνετε πάντα στον εαυτό σας την ευκαιρία να δει όλη την πραγματικότητα .

Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή που θέλετε να ζήσετε αν μπορείτε να επιλέξετε την κατεύθυνση για να κοιτάξετε και να κατευθύνεται την ενέργεια σας.

Άλλαξε τώρα τις συνηθειες σου - πεποιθήσεις με επαναπρογραμματισμό του νου ΕΔΩ 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω 
να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,603,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2216,ΑΠΟΨΕΙΣ,125,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,230,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1126,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,288,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1346,ΒΙΝΤΕΟ,930,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1871,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,338,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,162,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,143,ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ,20,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1646,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,947,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6369,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,100,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,93,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1355,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3498,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,134,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,946,Eco-News,3018,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Συνήθειες και πεποιθήσεις - Ποιος αποφασίζει τη ζωή σου; - Ο χρυσός κανόνας της εντολής
Σταύρος Πλουμιστός: Συνήθειες και πεποιθήσεις - Ποιος αποφασίζει τη ζωή σου; - Ο χρυσός κανόνας της εντολής
Σταύρος Πλουμιστός: Συνήθειες και πεποιθήσεις - Ποιος αποφασίζει τη ζωή σου; - Ο χρυσός κανόνας της εντολής
https://www.houstonmethodist.org/-/media/images/contenthub/article-images/wellness/hub_habits_social.jpg?mw=1382&hash=EC1E818857128112AB3D0928B61E24E2
https://i.ytimg.com/vi/Ze6x0N9pFy8/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/04/3_10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/04/3_10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content